Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum hygiëneproducten

Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum hygiëneproducten

MTS Euro Products

Voor MTS Euro Products, leverancier van hygiëneproducten, heeft Triple Group het projectmanagement uitgevoerd voor de realisatie van het nieuw te bouwen distributiecentrum en hoofdkantoor aan de Hooge Zeedijk in Maassluis.

Wij hebben een perfecte samenwerking mogen ervaren. Ik ben erg trots op het gebouw en op hoe de samenwerking is verlopen.

Gerrit Malipaard

Aanleiding

MTS Euro Products had de wens om de bestaande operatie vanuit drie locaties samen te voegen op één nieuwe locatie waar bovendien voldoende ruimte zou zijn voor groei. Voor de nieuwbouw werd een perceel aangekocht langs het Scheur, het verlengde van de Nieuwe Waterweg, in Maassluis. Er lag al een ontwerp voor de nieuwbouw en er was een aannemer in beeld. Omdat MTS Euro Products behoefte had aan goede begeleiding voor de realisatie van het plan, werd contact gelegd met Triple Group. Kort daarna hebben we opdracht gekregen om het projectmanagement op te pakken en de directievoering te doen tijdens de bouw.

Doel

Het realiseren van een nieuw distributiecentrum met hoofdkantoor met het BREAAM-NL Excellent-certificaat, dat garandeert dat dit nieuwbouwproject op duurzaamheid excellent scoort.

Aanpak

Bij het eerste gesprek met Triple Group was er reeds een ontwerp voor de nieuwbouw uitgewerkt en was er een aannemer betrokken. Daardoor maakten we direct een vliegende start en konden we overgaan tot de bouwteamselectie. We hebben installateurs geselecteerd om samen met de bouwkundig aannemer in bouwteam het ontwerp verder uit te werken en de bouw voor te bereiden. Vanwege de vele betrokken partijen en vooral omdat in een gevorderd stadium nog een sprinklerinstallatie in het ontwerp moest worden verwerkt, was het een interessant en vrij complex project om te coördineren.

Resultaat

Oktober 2021 is het indrukwekkende pand van MTS Euro Products in gebruik genomen. MTS Euro Products heeft hiervoor het BREEAM-NL Excellent-certificaat gekregen. Het nieuwe pand is geheel gasloos en zelfvoorzienend in stroom, heeft energiezuinige installaties, een goed binnenklimaat, veel groen rondom het pand en halfverharding op het terrein voor de waterberging.

Disciplines bij project

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Dennis Vermeulen

Maarten Veldman