Nieuwbouw logistieke hub met huisvesting in Eschbach

Nieuwbouw logistieke hub met huisvesting in Eschbach

BosDaalen

Voor BosDaalen heeft Triple Group het projectmanagement uitgevoerd voor de realisatie van de nieuw te bouwen logistieke hub in Eschbach, Zuid-Duitsland.

In onze plannen denkt Triple mee met onze processen waarbij ze echt op onze stoel gaan zitten. Flexibel en creatief. Een prettige sparringspartner met daadkrachtige en pragmatische oplossingen.

Gerard van den Bos

Aanleiding

Voor een prettig en gezond transportproces van groente, fruit, bloemen en planten heeft BosDaalen het plan uitgewerkt voor een logistieke hub, een overstapplaats voor chauffeurs, in Eschbach in Zuid-Duitsland. Eschbach ligt net boven Zwitserland en vlakbij de Franse grens.

Het plan betrof een loods voor op-/overslag van goederen met overblijffaciliteiten voor chauffeurs, zoals slaap-, eet- en sanitaire voorzieningen.

Doel

Het ontwerp voor de logistieke hub moest worden uitgewerkt, uitvoerende partijen moesten worden ingekocht en de nieuwbouw moest gerealiseerd worden. Triple Group is gevraagd dit traject te coördineren en als gedelegeerd opdrachtgever op te treden en de bouw te controleren op budget, planning en kwaliteit.

Aanpak

Het vertrekpunt voor Triple Group was het ontwerp een Duitse architect. Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt en vanuit de opdrachtgever optreedt. Om het proces van ontwerp tot en met realisatie goed te laten verlopen hebben we de aanpak, de taakverdeling met de architect en een overlegstructuur goed afgesproken. Vervolgens hebben we een ontwerpteam samengesteld met wie periodiek overleg plaatsvond. Na selectie van aannemers startten de bouw en bouwvergaderingen met uitvoerende partijen. Tweewekelijks hebben we ter plaatse de voortgang gevolgd en sturing gegeven. Dit werkte erg goed, ook dankzij soepel overleg met opdrachtgever en de lokale architect.

Resultaat

Sinds 2017 is de logistieke hub in gebruik. Opdrachtgever en chauffeurs zijn tevreden over de uitwerking van de overstapplaats.

Disciplines bij project

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Maarten Veldman