Nieuwbouw vrachtgebouw 17 Schiphol Zuidoost

Nieuwbouw vrachtgebouw 17 Schiphol Zuidoost

Schiphol Commercial Real Estate

Voor Schiphol Commercial Real Estate verzorgt Triple Group de directievoering over de realisatie van de bouw van Vrachtgebouw 17 op Schiphol Zuidoost, het nieuwe vrachtgebouw voor dnata, één van de grootste vrachtafhandelaars op Schiphol.

Impressies van DP6 architectuurstudio.

Aanleiding

Het huidige vrachtgebouw van huurder dnata wordt in 2024 gesloopt om de 2e fase van de verdubbeling van Rijbaan Quebec mogelijk te maken. Verdubbeling van deze rijbaan vergroot de veiligheid op Schiphol en verbetert de infrastructuur voor luchtvaartmaatschappijen en Luchtverkeersleiding Nederland. Zodoende verhuist dnata na oplevering naar het nieuwe vrachtgebouw 17. Triple Group is door Schiphol Commercial Real Estate gevraagd om de taak van directievoerder voor de realisatie op zich te nemen.

Doel

Doel is om in de loop van 2023 een nieuw vrachtgebouw te realiseren dat bestaat uit 61.000 m2 bedrijfsruimte met 6.700 m2 inpandige kantoorruimte. Het nieuwe vrachtgebouw krijgt een BREAAM-NL Excellent-certificaat, dat garandeert dat dit nieuwbouwproject op duurzaamheid excellent scoort.

Aanpak

Het vertrekpunt voor onze werkzaamheden was het technisch ontwerp en de reeds voor de bouw geselecteerde aannemer. Vanaf dat punt hebben wij een overlegstructuur geïmplementeerd voor afstemming en coördinatie met uitvoerende partijen, opdrachtgever en adviseurs.

Als directievoerder zien we toe op coördinatie, tijdige levering van tekenwerk, voortgang en kwaliteit van de uitvoering. Tevens verzorgt Triple de inhoudelijke en financiële coördinatie en controle van de meer- en minderwerken.

Resultaat

De nieuwbouw zal in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd worden, waarna dnata haar logistieke inrichting gaat plaatsen.

Disciplines bij project

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Dennis Vermeulen

Maarten Veldman