Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

Red Star Trading

Voor Red Star Trading heeft Triple Group het logistiek ontwerp vervaardigd en vervolgens het projectmanagement gedaan voor de realisatie van het nieuw te bouwen verpakkings- en distributiecentrum op agro-logistiek centrum Poortcamp in De Lier.

Aanleiding

De broers Cor en Dirk van der Kaaij van Red Star Trading droomden van een high-tech verpakkings- en distributiecentrum voor de tomaten die zij op verschillende locaties telen. Op een mooie zichtlocatie langs de A20 kochten zij in 2006 een perceel om hun nieuwbouwplannen te verwezenlijken. Triple Group werd gevraagd om het logistiek ontwerp te vervaardigen en het projectmanagement te verrichten voor de realisatie van het centrum.

Doel

In de eerste gesprekken met de ondernemers zijn de doelen bepaald. Het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum moest een efficiënt centrum worden waar het product van de verschillende locaties wordt verwerkt en klaargemaakt voor verzending en ruim en flexibel zijn om de toekomstige volumegroei aan te kunnen.

Aanpak

Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt. Al vanaf dag één volgen we een eigen stappenplan voor dit soort opdrachten waarin alles samenkomt: proces, afstemming en budget. Bij de start zijn de wensen en kaders helder gesteld van opdrachtgever en overheid. Na diverse studies zijn enkele vlekkenplannen gemaakt, van waaruit het optimale logistieke ontwerp is uitgewerkt. Het logistiek proces is leidend, pas daarna worden de bouwkundige schil en alle overige installaties ontworpen. Vervolgens hebben we aannemers geselecteerd en kon de bouw aanvangen. Tijdens de bouw gaven we als directievoerder sturing aan het gehele proces en hielden we planning en budget nauwgezet bij, waardoor het pand op tijd en binnen budget is gerealiseerd.

Resultaat

Zomer 2008 was het state-of-the art verpakkings- en distributiecentrum van Red Star Trading operationeel. Dit geavanceerde centrum met een bruto vloeroppervlakte van 13.600 m2 onderscheidt zich door het volledig geautomatiseerde proces voor opslag, verpakken en interne distributie.

Disciplines bij project

Logistiek

Logistiek

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Maarten Veldman

Mirjam Westbroek