Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

Looye Kwekers

Voor Looye Kwekers heeft Triple Group het logistiek ontwerp en het projectmanagement verzorgd voor de realisatie van het nieuw te bouwen verpakkings- en distributiecentrum in Naaldwijk.

Aanleiding

Looye Kwekers wilde graag de verpakkingsactiviteiten centraliseren en professionaliseren voor de verwerking van het volume vanuit de twee teeltlocaties Burgerveen en Naaldwijk. Besloten is om op een aangrenzend perceel van de teeltlocatie in Naaldwijk een nieuwbouwplan te realiseren. Triple Group is gevraagd om het logistiek ontwerp en het projectmanagement voor de nieuwbouw op te pakken.

Doel

De bestaande verpakkingsactiviteiten en het bestaande kantoor centraal onderbrengen in een nieuw verpakkings- en distributiecentrum dat door een corridor verbonden moest worden met de bestaande opstanden. De nieuwbouw moest ook de verwachte toekomstige groei aankunnen.

Aanpak

Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt. Al vanaf dag één volgen we een eigen stappenplan voor dit soort opdrachten waarin alles samenkomt: proces, afstemming en budget. Bij de start zijn de wensen en kaders helder gesteld van opdrachtgever en overheid. Na diverse studies zijn enkele vlekkenplannen gemaakt, van waaruit het optimale logistieke ontwerp is uitgewerkt. Het logistiek proces is leidend, pas daarna worden de bouwkundige schil en alle overige installaties ontworpen. Vervolgens hebben we aannemers geselecteerd en kon de bouw aanvangen. Tijdens de bouw hebben we planning en budget nauwgezet bijgehouden, waardoor het pand op tijd en binnen budget is gerealiseerd.

Resultaat

Begin 2014 is het nieuwe verpakkingscentrum van 7.000 m2 van Looye Kwekers geopend. Het centrum is gekoppeld aan de bestaande kwekerij in Naaldwijk, heeft een volautomatisch proces, waardoor een gesloten gewaarborgd blijft. De transportbewegingen en de CO2-uitstoot zijn tot het minimum teruggebracht.

Disciplines bij project

Logistiek

Logistiek

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Maarten Veldman