Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

BE Fresh Produce

Voor BE Fresh Produce heeft Triple Group het logistiek ontwerp en het projectmanagement verzorgd voor de realisatie van het nieuw te bouwen verpakkings- en distributiecentrum op agro-logistiek centrum Poortcamp in De Lier.

Als de aannemer aan het einde van de bouw aangeeft dat hij nog nooit zo een probleemloze bouw heeft gehad, heb je voor de juiste begeleider gekozen. Het was alles bij elkaar een feestje om het pand samen met Triple Group te realiseren.

Hans Bergwerff

Aanleiding

De bedrijfsactiviteiten van agf-handelsbedrijf BE Fresh Produce groeiden uit hun jasje in de bestaande bedrijfsruimte van op Westerlee. Daarom kochten de ondernemers, vader en broers Bergwerff, een kavel van 12.000 m2 op Poortcamp in De Lier om daar een hagelnieuw verpakkings- en distributiecentrum te realiseren.

Doel

De ondernemers hadden hun nieuwbouwplannen goed voor ogen; het moest een modern en efficiënt verpakkings- en distributiecentrum worden voor hun snel groeiende bedrijf in aardappelen, groente, fruit en noten. Dat bovendien voldoende ruimte biedt voor de verwachte groei in de komende jaren.

Aanpak

Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt. Al vanaf dag één volgen we een eigen stappenplan voor dit soort opdrachten waarin alles samenkomt: proces, afstemming en budget. Eerst zijn de wensen en kaders helder gesteld van opdrachtgever en overheid. Aan de hand van diverse studies waarin assortiment en volumes zijn doorgerekend, hebben we enkele vlekkenplannen gepresenteerd, waar een basis uit rolde. Van daaruit is het optimale logistieke ontwerp uitgewerkt en pas daarna zijn de bouwkundige schil en alle installaties ontworpen. Vervolgens hebben we aannemers geselecteerd voor het bouwteam en kon de bouw aanvangen. Tijdens de bouw gaven we als directievoerder sturing aan het gehele proces en hielden we planning en budget nauwgezet bij, waardoor het pand op tijd en binnen budget is gerealiseerd.

Resultaat

Het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum is in augustus 2018 opgeleverd. Volgens een efficiënt proces worden de producten in perfectie conditie gereed gemaakt voor verzending onder de strenge normen voor internationale luchtvracht. Het pand voor BE Fresh is ruim en comfortabel en vormt een inspirerende omgeving voor de medewerkers en bezoekers.

Disciplines bij project

Logistiek

Logistiek

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Maarten Veldman

Mirjam Westbroek