Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

Nieuwbouw verpakkings- en distributiecentrum

Eosta

Voor de Eosta en IQ Packing heeft Triple Group het logistiek ontwerp en het projectmanagement verzorgd voor de realisatie van het nieuw te bouwen verpakkings- en distributiecentrum langs de A12 op LogistiekParkA12 in Waddinxveen.

Aanleiding

Eosta en IQ Packing deelden samen een huurpand waarvan ze vaststelden dat de beschikbare bedrijfsruimte te klein werd. Beide partijen wilden hun operaties voorzetten in een nieuwe gezamenlijke huisvesting met voldoende capaciteit om toekomstige groei aan te kunnen.

Doel

Het doel was daarom een logistiek ontwerp te ontwikkelen voor het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum met bijbehorende kantoren, waarbij aan alles is gedacht. In deze situatie zijn Eosta en IQ Packing de gebruikers van het nieuwe pand, terwijl het pand gebouwd wordt door de verhuurder. Triple Group is door de gebruikers gevraagd de rol van projectmanager te vervullen, een structuur neer te zetten waarin de belangen van elke partij werden gewaarborgd en als logistiek adviseur volledig te ontzorgen van analyse tot aan uitwerking van het logistieke plan.

Aanpak

Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt, dus die in dit geval namens de gebruikers acteren. We volgden zoals gebruikelijk ons eigen stappenplan waarin alles samenkomt: proces, afstemming en budget. Eerst zijn de wensen en kaders helder gesteld van opdrachtgever en overheid. Aan de hand van diverse studies waarin assortiment en volumes zijn doorgerekend, konden we enkele vlekkenplannen presenteren, waar een basis uit rolde. Van daaruit is het optimale logistieke ontwerp uitgewerkt. Aannemers vanuit de verhuurder hebben vervolgens  de bouwkundige schil en alle installaties ontworpen. Tijdens de bouw hebben wij erop gestuurd dat uitvoering, planning en budget in overeenstemming waren met de belangen van Eosta en IQ Packing.

Resultaat

Het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum van Eosta en IQ Packing is in september 2018 opgeleverd. Passend bij de bedrijfsfilosofie van de opdrachtgever is het pand met duurzame materialen gebouwd, wat de stijl en het interieur ook uitstralen.

Disciplines bij project

Logistiek

Logistiek

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Maarten Veldman