Logistiek ontwerp en realisatie verpakkings- en distributiecentrum

Logistiek ontwerp en realisatie verpakkings- en distributiecentrum

Growers United

Voor Growers United heeft Triple Group het logistiek ontwerp vervaardigd en vervolgens het projectmanagement gedaan voor de realisatie van het nieuw te bouwen verpakkings- en distributiecentrum op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk.

Aanleiding

Aanvankelijk kreeg Triple Group in 2017 opdracht van telersvereniging Prominent om mee te denken over een nieuw verpakkings- en distributiecentrum, omdat zij vanuit een grotere behuizing de toekomst tegemoet wilden. Van het een kwam het ander. Waarom niet in (nog) groter verband denken? Telersvereniging Prominent met haar trostomaten maakt immers deel uit van een grotere coöperatie met producenten van (punt)paprika’s, komkommers en aubergines. Lang verhaal kort, gaandeweg werd de studie groter en is een Programma van Eisen samengesteld voor een groots verpakkings- en distributiecentrum met daarbij een verkoopkantoor voor de gehele coöperatie.

Growers United

Doel

De doelen waren voor de ondernemers helder: een nieuw verpakkings- en distributiecentrum realiseren dat groot genoeg is voor de toekomstige groei van de organisatie, opnieuw uitgevoerd met de modernste technieken zodat de efficiency in de processen verder verbetert. Verder moest het nieuwe pand onderdak (kunnen) bieden aan nieuwe partners van de coöperatie, duurzaam zijn en prettig om in te werken.

Aanpak

Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt. Al vanaf dag één volgen we een eigen stappenplan voor dit soort opdrachten waarin alles samenkomt: proces, afstemming en budget. Bij de start zijn de wensen en kaders helder gesteld van opdrachtgever en overheid. We hebben een overlegstructuur ingebracht om zowel eigenaars als gebruikers goed te kunnen horen en om belangen tijdig te kunnen afstemmen.

Na diverse studies zijn enkele vlekkenplannen gemaakt, van waaruit het optimale logistieke ontwerp is uitgewerkt. Het logistiek proces is leidend, pas daarna worden de bouwkundige schil en alle overige installaties ontworpen. Vervolgens hebben we aannemers geselecteerd en kon de bouw aanvangen. Tijdens de bouw hebben we planning en budget nauwgezet gevolgd, waardoor het pand op tijd en binnen budget is gerealiseerd.

Resultaat

Oktober 2020 is het hypermoderne verpakkings- en distributiecentrum van Growers United opgeleverd.

Disciplines bij project

Logistiek

Logistiek

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Jochem Bos

Maarten Veldman