Nieuwbouw crossdockcentrum

Nieuwbouw crossdockcentrum

H.Z. Logistics

Voor logistiek dienstverlener H.Z. Logistics heeft Triple Group het logistiek ontwerp gemaakt en het projectmanagement uitgevoerd voor de realisatie van het nieuwe crossdockcentrum op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk.

In Triple hebben wij een zeer kundige en ervaren partij qua bouwbegeleiding gevonden, en daarnaast zeer plezierige mensen om mee samen te werken.

Audrey Zuiderwijk

Aanleiding

Logistiek dienstverlener H.Z. Logistics groeide uit haar jasje in het huidige pand op Westerlee, De Lier. In 2017 heeft Triple Group een logistieke studie uitgevoerd voor de inrichting van terrein en huisvesting waarin een aantal lay-out voorstellen zijn uitgewerkt voor de meest optimale oplossing. Na aankoop van een kavel op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk is Triple Group gevraagd het projectmanagement voor de realisatie op te pakken.

Doel

In de eerste gesprekken met de ondernemers zijn de doelen bepaald. Het nieuwe crossdockcentrum wordt een maatwerk-DC van allure, dat onder BREAAM-NL Excellent-certificering wordt gebouwd, dat garandeert dat dit nieuwbouwproject op duurzaamheid excellent scoort. Het in/-op- en overslagcentrum moet ruim en flexibel zijn om de toekomstige volumegroei aan te kunnen en moet worden voorzien van een eigen garage voor onderhoud van het wagenpark.

Aanpak

Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt. Al vanaf dag één volgen we een eigen stappenplan voor dit soort opdrachten waarin alles samenkomt: proces, afstemming en budget. Bij de start zijn de wensen en kaders helder gesteld van opdrachtgever en overheid. Het logistiek proces is leidend, pas daarna worden de bouwkundige schil en alle overige installaties ontworpen. Vervolgens hebben we aannemers geselecteerd voor het bouwteam en is de bouw gestart. Tijdens de bouw geven we als directievoerder sturing aan het gehele proces en houden we planning en budget nauwgezet bij, opdat het pand op tijd en binnen budget wordt gerealiseerd.

Resultaat

Het bouwproces voor de nieuwbouw van H.Z. Logistics is voorspoedig verlopen. Het nieuwe crossdockcentrum is in het tweede kwartaal van 2023 in gebruik genomen. Sindsdien prijkt de nieuwe hoofdvestiging van H.Z. Logistics langs de A20; 12.000 m2 met 32 docks en een hypermoderne garage met wasstraat voor service en onderhoud van het wagenpark.

Disciplines bij project

Logistiek

Logistiek

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Jochem Bos

Maarten Veldman