Directievoering nieuwbouw XXL-stadshub

Directievoering nieuwbouw XXL-stadshub

CTPark Amsterdam City

Voor CTPark Amsterdam City verzorgt Triple Group de directievoering voor de realisatie van een grootschalige emissievrije stadshub voor de distributie van goederen over de ‘last mile’, de laatste kilometer, van en naar de Amsterdamse binnenstad.

Aanleiding

De opdrachtgever had reeds een uitgewerkt bouwkundig en installatietechnisch ontwerp voor de stadshub, maar er was nog geen partij die de coördinatie van de bouw op zich kon nemen. Hoe geweldig is het dat wij dit mogen doen?

Doel

Een emissievrije stadshub met het BREEAM Excellent-certificaat realiseren van 110.000 m2, die is uit te breiden tot 220.000 m2 door het toepassen van tussenvloeren. De BREAAM-NL Excellent-certificering wil zeggen dat dit nieuwbouwproject op duurzaamheid excellent scoort.

De stadshub zal in gebruik genomen worden door meer (grote) gebruikers voor de distributie van hun goederen, die elk een deel van het complex zullen huren.

Aanpak

Toen wij benaderd waren voor de rol van projectmanager en directievoerder, lag het ontwerp voor de nieuwbouw al klaar. Wij lazen ons in en konden daarna direct starten met de tendering van de uitvoerende partij. De aannemer werd gecontracteerd en de bouw is april 2021 gestart. Ondertussen is CTPark bezig met het werven van gebruikers van de stadshub. Dat houdt het levendig!

Resultaat

Het bouwproces is in volle gang! De emissievrije stadshub zal eind 2022 worden opgeleverd. Via de link naar de website van CTPark Amsterdam City kunt u de bouw live volgen.

Disciplines bij project

Projectmanagement

Projectmanagement

Medewerker(s) bij dit project

Dennis Vermeulen

Maarten Veldman

Peter van der Leest