Logistics design and realization packaging and distribution center

Logistics design and realization packaging and distribution center

Quality Queen

Voor Quality Queen heeft Triple Group het logistiek ontwerp vervaardigd en vervolgens het projectmanagement gedaan voor de realisatie van het nieuw te bouwen verpakkings- en distributiecentrum op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk.

Purpose

Om in staat te zijn haar klanten beter bedienen wilde een groep van telers centraal o.a. paprika’s gaan verpakken en distribueren. In 2007 kochten zij een kavel op het nieuwe bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Triple Group werd benaderd om het logistieke ontwerp te vervaardigen en het projectmanagement op te pakken voor de realisatie van het verpakkings- en distributiecentrum.

Target

In de eerste gesprekken met de ondernemers zijn de doelen bepaald. Het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum moest een efficiënt centrum worden waar paprika’s en gaandeweg het proces ook komkommers van de verschillende locaties worden verwerkt en klaargemaakt voor verzending en ruim en flexibel zijn om de toekomstige volumegroei aan te kunnen.

Approach

Onze rol van projectmanager is die van spin in het web die de opdrachtgever ontzorgt. Al vanaf dag één volgen we een eigen stappenplan voor dit soort opdrachten waarin alles samenkomt: proces, afstemming en budget. Bij de start zijn de wensen en kaders helder gesteld van opdrachtgever en overheid. Na diverse studies zijn enkele vlekkenplannen gemaakt, van waaruit het optimale logistieke ontwerp is uitgewerkt. Het logistiek proces is leidend, pas daarna worden de bouwkundige schil en alle overige installaties ontworpen. Vervolgens hebben we aannemers geselecteerd en kon de bouw aanvangen. Tijdens de bouw gaven we als directievoerder sturing aan het gehele proces en hielden we planning en budget nauwgezet bij, waardoor het pand op tijd en binnen budget is gerealiseerd.

Result

Medio 2008 was het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum van Quality Queen operationeel. Het pand à 9.300 m2 is uniek door de hoogte (20 meter), de kleinverpakkingsafdeling op de verdieping en de zeer hoge koelcellen op de begane grond met afzonderlijke temperatuurzones.

Disciplines in project

Logistics

Logistics

Project Management

Project Management

Employee(s) in this project

Maarten Veldman

Mirjam Westbroek