Logistics design and realization packaging and distribution center

Logistics design and realization packaging and distribution center

Greenpack

Voor Greenpack heeft Triple Group het logistiek ontwerp vervaardigd en vervolgens het projectmanagement gedaan voor de realisatie van het nieuw te bouwen verpakkings- en distributiecentrum op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk.

Purpose

De initiatiefnemers van Greenpack zijn enkele grote tomatentelers die samen een loods huurden op veiling Westerlee voor het verpakken van tomaten. Centraal verpakken leverde op! Zo ontstond het idee voor een groter logistiek centrum. Zij kochten in 2006 met elkaar een kavel van 60.000 m2 op bedrijventerrein Honderdland en legden contact met Eric in ’t Veld met de vraag of hij zin had om als projectmanager de bouw van Greenpack te realiseren. Eric nam de klus aan en van hieruit is Triple Consultancy ontstaan, de voorloper van Triple Group.

Target

In de eerste gesprekken met de ondernemers zijn de doelen bepaald. Het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum moest een efficiënt centrum worden waar het product van de verschillende locaties wordt verwerkt en klaargemaakt voor verzending en ruim en flexibel zijn om de toekomstige volumegroei aan te kunnen.

Approach

Our role as project manager is that of spider in the web that takes care of the client. From day one, we follow our own step-by-step plan for this type of assignment that brings everything together: process, coordination and budget. At the start, the wishes and frameworks of the client and the government were made clear. We introduced a consultation structure so that both owners and users could be properly heard and interests could be coordinated in a timely manner.

Na diverse studies zijn enkele vlekkenplannen gemaakt, van waaruit het optimale logistieke ontwerp is uitgewerkt. Het logistiek proces is leidend, pas daarna worden de bouwkundige schil en alle overige installaties ontworpen. Vervolgens hebben we aannemers geselecteerd en kon de bouw aanvangen. Tijdens de bouw hebben we planning en budget nauwgezet bijgehouden, waardoor het pand op tijd en binnen budget is gerealiseerd.

Result

Voorjaar 2008 was de nieuwe meerlaagse inpakcentrale van Greenpack operationeel. Een indrukwekkend pand met ruim 50.000 m2 en 7.000 m2 kantoren dat uiterst efficiënt is ingericht door de productstromen via verschillende verdiepingen te leiden.

Disciplines in project

Logistics

Logistics

Project Management

Project Management

Employee(s) in this project

Maarten Veldman

Mirjam Westbroek