Creation: Free Design

Tuinbouw Ondernemers Club bezoekt Renewi

Triple Group begeleidt een groep van 20 ondernemers uit de glastuinbouw, de Tuinbouw Ondernemers Club. 5 maal per jaar organiseert zij voor deze groep een bijeenkomst met als doel de blik op de wereld te verruimen. Veelal bezoeken we andere ondernemingen voor een kijkje achter de schermen.

Op donderdag 31 mei bezochten de Tuinbouw Ondernemers Club en Triple Group afvalverwerker Renewi op haar locatie in Eindhoven. Speciaal voor de gelegenheid was ook het Green Packaging team van Horti Heroes aanwezig. Het Green Packaging team zoekt naar een manier om minder verpakking te gebruiken voor de verhandeling van tomaten.

De aftrap werd gegeven door middel van een rondleiding bij Renewi door Paul Bruijstens, de verkoopverantwoordelijke bij Renewi van plastic afval. Hij gaf een kijkje in de verschillende processen als sorteren, versnipperen, hakselen etc.  Aansluitend gaf hij een presentatie waaruit bleek dat de huidige manier van plastic recyclen maar net rendabel is en dat er nog veel naar de verbrandingsoven gaat (25%). Gezamenlijk werd flink gediscussieerd over de mogelijkheden om de hoeveelheid plastic in de tuinbouw terug te dringen. Renewi vertelde dat in theorie veel plastic soorten zijn her te gebruiken, mits de stromen groot genoeg zijn. Dat was ook zijn boodschap aan het Green Packaging team. Om te komen tot grote stromen van verschillende plastics zouden alle verpakkers moeten overgaan tot het gebruik van enkele plastics die eenvoudig te sorteren zijn. Overheidsingrijpen lijkt ononoverkomelijk om dit te realiseren.

Eerder ontving Triple Group de Tuinbouw Ondernemers Club bij Bunnik Plants waar de inzet van social media centraal stond. Bij de eerstvolgende bijeenkomst in september draait het om paprika’s en familiebedrijven; we bezoeken dan Hoogweg in Luttelgeest.

18 05 31 Renewi 2