Creation: Free Design

Triple Group verzorgt inspirerende middag bij Novifarm

Donderdagmiddag 15 juni kwamen de deelnemers van de Praktijk Leergang Management bijeen bij agrarisch ondernemer 2017 Novifarm in Numansdorp. De groep van 13 tomatenkwekers liet zich door Novifarm-vennoot Dik Kruijthoff voorlichten over dit unieke samenwerkingsverband in de akkerbouw.

Het unieke aan het samenwerkingsverband

Novifarm is in 2007 ontstaan door een fusie van twee akkerbouwbedrijven. Inmiddels exploiteert Novifarm de grond van vijf bedrijven met een totaal areaal van circa 800 hectare. In 2017 is Novifarm uitgeroepen tot agrarisch ondernemer van het jaar! De bedrijfsvoering is extensief en toekomstbestendig. Met ruime teeltrotaties worden er kwalitatief hoogwaardige aardappelen, uien, suikerbieten en knolselderij geteeld die via diverse afzetkanalen hun weg naar de handel of eindgebruiker vinden. (Zie ook www.Novifarm.nl)

IMG 0209 kopie

Een korte keten met regie bij de telers

Na de toelichting van Dik Kruijthoff gaf Cindy van Rijswick (Fresh Produce Analyst van Raboresearch) een presentatie over de visie van Rabobank over samenwerkingsverbanden in de glasgroententeelt. De macro-economische ontwikkelingen op gebied van consument, afzet en productie kwamen daarbij aan bod. Triple Group ziet veel raakvlakken met de sierteelt waar vergelijkbare bewegingen gaande zijn.

IMG 0203 kopie

Strategische keuzes bieden perspectief

Tot slot hebben de deelnemers onder leiding van Triple Group gediscussieerd over de toekomst van hun eigen ondernemingen de mogelijkheden tot samenwerking die zij voor hun eigen bedrijf verder kunnen ontwikkelen. Vrijuit is gesproken over kansen. De gemene deler was dat de bedrijven die strategische keuzes maken en de regie strakker in handen nemen het beste perspectief hebben naar de toekomst toe.

Na afloop van de bijeenkomst konden de tomatentelers uiteraard het eindresultaat van de verticale ketenintegratie proeven in de gloednieuwe friteskraam van BRAM'S@Novifarm in Numansdorp. 

IMG 0213 kopie